PRESENTACIÓ

La tercera edició de la Cabanera 2022 tindrà com a punt de sortida i arribada a la Torre de Capdella. Continuem amb la idea d’anar canviant d’itinerari cada any per tal de posar en valor i donar a conèixer el patrimoni dels camins de la Vall. Enguany també hem preparat dues modalitats, la cursa de 23 km i 1.250 m de desnivell positiu acumulat i, la marxa de 13.7 km i 700 m de desnivell positiu acumulat.

La Cabanera
23 km i 1.250 m de desnivell

La cursa de la Cabanera 2022 surt de la Torre de Capdella i agafant el camí de la Ribera, anem a buscar el camí del Canal en direcció nord, fins que enllacem amb el dels Senallers, que ens portarà a la pista que ve de Fa. Una vegada sortim a la pista l’anem seguint fins arribar als plans de Fa on gaudirem d’unes fantàstiques vistes de la Vall. Després la cursa es dirigeix cap al sud resseguint petits corriols fins arribar al Tossal de Peirafita (1781), des d’on baixarem cap als corrals d’Aguiró per agafar un antic camí que ens menarà al poble. L’objectiu serà arribar als pobles d’Aguiró i Astell, on es troben amb els caminadors, i des d’allà ens dirigirem cap a la cambra d’aigües de Molinos, per tornar cap a la Torre de Capdella.

La Marxa de la Cabanera
13.7 km i 700 m de desnivell

La Marxa de la Cabanera 2022 comença en el mateix punt que la cursa, però segueix pel camí de la Ribera fins arribar a Molinos. Des d’allà pujarem cap a Astell i visitarem els tres pobles del Solà per nous camins que hem obert per la cursa. Justament al Solà es retrobaran amb els corredors de la Cabanera, i compartiran el recorregut fins a la cabra d’aigües de Molinos per anar cap a la Torre i trobar-nos al punt d’inici.