RECORREGUT

La segona edició de la Cabanera 2021 tindrà com a punt de sortida i arribada la Pobleta de Bellveí. Continuem amb la idea d’anar canviant d’itinerari cada any per tal de posar en valor i donar a conèixer el patrimoni dels camins de la Vall. Enguany també hem preparat dues modalitats, la cursa de 22 km i 1.478 m de desnivell positiu acumulat i, la marxa de 13,3 km i 872 m de desnivell positiu acumulat.

La cursa de la Cabanera surt de la Pobleta direcció al camí d’Envall fins arribar al poble (pk 2.5). Creuem el poble d’Envall i continuem el sender fins al Dolmen de la Cabaneta, sepulcre megalític de l’edat del Bronze (fa entre 4500-4000 anys) i que fou reconegut per primera vegada l’any 2007 pels veïns i veïnes d’Envall. Del dolmen pugem fins al Cogulló 1.569 m (pk 4.7), on ja podrem gaudir d’unes fantàstiques vistes dels dos Pallars i tenim el primer avituallament de líquids.

Des del Cogulló anirem per Serraspina fins l’ermita Sant Quiri 1.834 m (pk 8.7) i el punt més alt de la cursa. En aquest tram de 4 km, que transcorre per la línia divisòria del Pallars Jussà i el Sobirà, els corredors podran gaudir de vistes a 360 graus dels pobles de la Vall amb els cims de fons.

Un cop arribats a Sant Quiri, refarem un quilòmetre del recorregut fins el Cap de la Ginebrera per enfilar la baixada a Pobellà (pk 13) pel serrat de Rascars i agafar l’antic camí de Gramenet fins al poble de Pobellà, on tenim un segon avituallament de sòlids i líquids. La cursa continua cap a Paüls i la Plana de Mont-ros (pk 16,6), creuant el poble fins enllaçar amb el camí de pujada que ens menarà a Beranui.

Des de Beranui agafem l’antic camí de la Pobleta fins la corba de Rap i haurem de fer 800 m de la carretera L-503, fins agafar el bonic camí de ribera a l’alçada de la Font del Moro, que ens portarà fins a la plaça del Portal de la Pobleta.

La marxa Cabanera 2021 segueix el mateix itinerari que la cursa des de la sortida de la Pobleta, passant per Envall, el Dolmen de la Cabaneta i el Cogulló 1.596 m (pk 4,7). A partir d’aquí continua per Serraspina fins la collada del Clot d’Andol, on els participants de la marxa es desviaran cap el camí que baixa al poble de Gramenet i Beranui (pk 9,6).

A Beranui es torna a enllaçar amb el recorregut dels corredors/es de la Cursa de 22 km i que els porta pel camí vell de la Pobleta.

Itinerari La Cabanera

Powered by Wikiloc

Itinerari Marxa de La Cabanera

Powered by Wikiloc